super asia final project of management ppt

Download Super Asia Final Project of Management PPT

Post on 21-Aug-2014

108 views

Category:

Documents

4 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Super Asia Final Project of Management,Hu,HUP,HAjvery,EURO

TRANSCRIPT

Principle of Management

Zohaib Hassan ( 309 1240 ) Bilawal Shabbir ( 209 1210 ) Ch. Awais Zahid ( 309 1211 ) Arham Javed ( 309 1215 )

HistoryThe saga of Super Asia started in 1972 by Mr. Mian Mohammad Din, the founder of Super Asia. He made his idea a reality by being the first local manufacturer of washing machines in Pakistan. With the advent of Super Asia Group in 80s became the era that changed lifestyles of generations to come. Super Asia has the honor of producing first of its kind complete plastic body washing machine in Pakistan. Super Asia work on the lines, caters-to-all and thus has introduced products of different values in the market with the latest technology. We are the market leader in washing machine since 1975 and strive to replicate our strengths in our other products and businesses, thus offering our best across the region. The very First Washing Machines in the 1975, Room Air Coolers in 1981, Gas & Electric Water Heaters in 1985, Water Dispensers in 1995, Fans in 1998, Motorcycles and Insulation & Packing Material units in 2003, Microwave Ovens and Air Conditioners in 2004, Automotive Parts in 2006, Three-wheeler CNG auto-rickshaw in 2008, Hardees International Burger Chain in 2009, Gas Stove and Cooker Hood in 2010 are some of the major milestones of Super Asia Group. Super Asia Group is striving to be the leader in all of their products, nationally and internationally and to win the utmost satisfaction, trust and loyalty of their much valued customers.

Chronology of Events happened at Super Asia1975: Super Asia produced its first ever Washing Machine in Pakistan. 1981: Introduced Air Cooler in the market. 1985: Offered Geyser in the market. 1995: Introduced Water Dispensers in the marketplace. 2003: Motorcycles launched. 2003: Insulation sheet entry in the market. 2004: Air conditioner and Microwave Oven offered. 2006: Automotive Parts presented in the market.

MissionOur foremost aim is to setup a business model with modern and latest technology products that are geared to encompass needs of our customers, while strictly adhering to the high quality standards. Provide a dynamic, responsive organization that ensures a rapid response to opportunity and competition.

VisionOur vision is to establish the character of Super Asia as a people-focused, market- driven company that is organized around its customers, associates and markets. By understanding trends in society and obtaining deep insight into issues confronting people in their daily lives, we ensure that peoples needs remain at heart of everything we do.

ValuesOur brand promises quality at an affordable price encapsulates our commitment to intimately understand the needs and aspirations of consumers in order to deliver innovative solutions. These capabilities are firstly, by understanding people and secondly, technology integration and product design. We put our end users front and center of product innovations starting with understanding their needs and aspirations. We use best-in-class research facilities and agencies to validate and ensure that our product innovations are designed around peoples needs and aspirations, easy to experience and advanced. This hassle free product experience and zealous after sales service network, we believe are the core catalyst of our success.

PRODUCTS:Super Asia offers a lot of home appliances for its valuable customers. Super Asia is a leading manufacturing company in Pakistan and is competing with foreign companies with its weapon of quality and customer satisfaction. Super Asia is the biggest home appliances producer in Gujranwala and offers leading home appliances. They offer with lot of home appliances which compete with all foreign products due to its fine quality, standards and customer satisfaction. Following are the products which Super Asia offers in the home appliances products:

i. Washing Machines ii. Microwave Oven iii. Air Conditioner iv. Room Air Coolers v. Water Dispensers vi. Fans vii.Electric Water Coolers viii.Motor cycle ix. Auto RickshawNote : Every product has different model

Q1

: What are the mission / objectives of

your company ?

Ans :Our foremost aim is to setup a business model with modern and latest technology products that are geared to encompass needs of our customers, while strictly adhering to the high quality standards. Provide a dynamic, responsive organization that ensures a rapid response to opportunity and competition.

Q 2 : Who designs your goal?Ans : Muhammad din sons are designs the goals of organization . Because Muhammad din sons are : Chairman : Haji Muhammad Yousaf Manging Director : Haji Muhammad Afzal Chief Executive : Haji Muhammad Ashraf

Q 3: How you select employees ? Ans : We select employees by taking interview of applicants.

Q 4 : Who is responsible for planning of your organization.

Ans : Muhammad din sons are responsible for planning As you know person is responsible for planning who sets the goal. Because Muhammad din sons are : Chairman : Haji Muhammad Yousaf Manging Director : Haji Muhammad Afzal Chief Executive : Haji Muhammad Ashraf

Q 5 : Do the employees participate in decision making ?

Ans : Yes , Some time they participate in decision according to situation by getting their views

Q 6 : What is the criteria for selection of your employees?

Ans : We select employees on the basis of their knowledge and experience. That how much he knows about the work.

Q 7 : What is your business level strategy ?

Ans : Our business level strategy is corporate level strategy. That guides the organization overall direction.

8 :What is your distinctive competence ?Ans : Our distinctive competence in washing machine is giving latest technology .

Q 9 : How do you control you employees ?Ans : We control them with supervise them

Q 10 : Do you give any bonus to your employees ? Ans : Yes we give them bonus on their best work .

Q 11 : Is your organization provide any training to employees ?

Ans: Yes , When we hired employees , we give them one month Training to understand their work.

Q 12 : Which management structure your organization follow ? Ans : We adopted tall management structure .

Q 13 : What is your organizational strength ?Ans : Our customers are our strength , and we achieves success by customer Best satisfaction.

Q 14 : What are your future organization plans ?Ans : Our organization have future plan to increase the range of export Products to different countries. And We want to add more contries in our exporting countries list.

Q 15 : Which type of communication you follow ?Ans : We use verbal communication to communicate in our organization.

Q 16: Which management system your organization follows ? Ans : Our organization follows American management system.

Q 17 : Who is competitor of your organization ?Ans : Our organization have many competitor with our different products, Like Pak hero and Metro With Super Asia 70 bike. Younus Fan , Royal Fan with Super Asia fan.

Q 18 : What are the advantages you are gaining from this organizational design ? Ans : Our organization adopt functional organizational design due to this our Decision improved , Responsibility distributed , Specialization and less flexibility.

Q 19 : What are the benefits and limitations of work specialization ? Ans : We break jobs in parts due to specialization study each department well. We train worker for specialized work.

Q 20 : How you motivate your employees ?Ans: Different people are motivated by different thinks . We motivate them with handsome salary and jobs security.